Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
591389/kg rk 15-1630 MW/C  
EBF nummer:
__Z15040  
Datum uitspraak:
08-09-2015  
Titel:
huurbeding  
Kern:
Huurders zijn gaan huren nadat de hypotheek werd afgesloten. Sinds 2011 betaalt eigenaar hypotheek niet meer, rabobank wil laten veilen en huurbeding inroepen. Volgens taxatie leeg 205000 en verhuurd 145.000. Dat belang weegt voor rechter zwaarder dan belang huurders.

Samenvatting:
Voorm. eigenaar bewoner is woning gaan verhuren zonder toestemming hypotheekbank. Sinds 2011 betaalt eigenaar hypotheek niet meer, rabobank wil laten veilen en huurbeding inroepen. Volgens taxatie leeg 205000 en verhuurd 145.000. Dat belang weegt voor rechter zwaarder dan belang huurders.Huurders betogen dat de bank ook beslag kan leggen op deh uurpenningen a 1150€ per maand, maar de rechter gunt de bank de vrijheid te kiezen voor parate executie. Bewoners krijgen uitstel tot 2 weken na openbare verkoop om weg te gaan of om met nieuwe eigenaar een regeling te treffen.

Rechter:
Walraven  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
hypotheekbank  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug