Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
13-20957  
EBF nummer:
PPF15002  
Datum uitspraak:
08-10-2015  
Titel:
Gehorige woning - geen gebrek  
Kern:
Klachten geluidsisolatie geen gebrek oordeelt rechter na metingen geluidsburo

Samenvatting:
De woning is erg gehorig en daar zou met bouwkundige maatregelen iets aan gedaan kunnen worden, zo wijst een extern rapport uit. Ymere is het daar niet mee eens. De rechter stelt voor een nieuwe deskundige te benoemen. Advocaat huurster doet twee voorstellen, maar die worden door Ymere afgewezen. Vervolgens kiest de rechter een dure deskundige. Hierdoor dreigt huurster te moeten afhaken, want dat geld heeft ze niet. Fonds staat garant voor kosten deskundige en evt veroordeling bij verlies. Geluidsburo L. Duijvestein adviseert na metingen dat geen sprake is van een gebrek. Verder bouwkundige ingrepen zijn te kostbaar. Huurster wordt veroordeeld in de kosten en de procedure.

Rechter:
Ros  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug