Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
2028129 / cv expl 13-9801  
EBF nummer:
__Z14064  
Datum uitspraak:
20-10-2015  
Titel:
Servicekosten huurder: geen VvE-bijdrage, rioolheffing of waterschapsbelasting  
Kern:
vh in beroep tegen servicekostenvonnis, na een prosessuele discussie inhoudelijke beoordeling. Feitelijke afdracht aan VvE kan niet als uitgangspunt dienen om servicekosten voor huurder vast te stellen. Wat betreft de gemeentelijke belastingen die over het feitelijke gebruik gaan, is in deh uurovereenkomsto vereengekomen dat huurder die betaalt. Afvalstoffen zijn door huurder voldaan. Rioolheffing en waterschapsbelasting zijn geen gemeentelijke belastingen die samenhangen met het gebruik, aldus de rechters.

Samenvatting:
vh in beroep tegen servicekostenvonnis, na een prosessuele discussie inhoudelijke beoordeling. Feitelijke afdracht aan VvE kan niet als uitgangspunt dienen om servicekosten voor huurder vast te stellen. . Wat betreft de gemeentelijke belastingen die over het feitelijke gebruik gaan, is in deh uurovereenkomsto vereengekomen dat huurder die betaalt. Afvalstoffen zijn door huurder voldaan. Rioolheffing en waterschapsbelasting zijn geen gemeentelijke belastingen die samenhangen met het gebruik, aldus de rechters.

Rechter:
de Bock, Meijer en van Ha  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
Gerechtshof Amsterdam  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug