Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV 04-734  
EBF nummer:
OZP 0382  
Datum uitspraak:
11-06-2004  
Titel:
Ontruiming voorkomen na verstekvonnis.  
Kern:
De vordering tot ontruiming is gebaseerd op verkeerde voorstelling van zaken. Het verstekvonnis wordt dan ook vernietigd.

Samenvatting:
Bij verstekvonnis heeft de kantonrechter de ontbinding van de tussen partijen bestaande huurovereenkomst uitgesproken alsmede ontbinding, vanwege huurachterstand.

Huurder vordert vernietiging van dit verstekvonnis. Hij stelt dat er van een onjuist huurbedrag is uitgegaan. Tevens vordert huurder onverschuldigd betaalde huurpenningen. Nu verhuurder hier niet op heeft gereageerd heeft huurder dit zelf verrekend met de lopende huur.

De kantonrechter oordeelt als volgt.
Beide partijen erkennen dat de kale huurprijs ?157,- is. Nu van een onjuist huurbedrag is uitgegaan kan het verstekvonnis niet in stand blijven. Kantonrechter vernietigt het verstekvonnis.
Wat betreft de onverschuldigd betaalde huurpenningen het volgende. Nu huurder het teveel betaalde zelf heeft verrekend met de lopende huur wordt deze vordering niet toegewezen.

Rechter:
Mr. A.H. Kist  
Gemachtigde:
 
Instantie:
Rechtbank, sector Kanton  
Winnaar:
Huurder  
 
  Terug