Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
3812910 CV EXPL 15-2333  
EBF nummer:
FOV14039  
Datum uitspraak:
06-10-2015  
Titel:
Verhuurder betaalt borg en onverschuldigd betaalde huur niet terug  
Kern:
Ondanks herhaalde verzoeken van huurder en MOV betaalt verhuurder na verhuizing huurder de borg en onverschuldigde servicekosten en huur niet terug. Verhuurder stelt dat huurder schade heeft veroorzaakt. Rechter weest dit van de hand en kende alle vorderingen van de huurder toe.

Samenvatting:
Huurders krijgen hun borg en een deel van hun onverschuldigd betaalde huur en servicekosten na Huurcommissie uitspraken niet terug. Daar ging het nodig aan vooraf: Huurders betalen €1.100,- huur en servicekosten, de kale huurprijs is volgens telling van het huurteam € 598,-. Zodoende zijn er twee procedures bij de Huurcommissie gestart. Huurders hebben daarover een e-mail gestuurd naar zijn verhuurder die één verdieping lager woont. Een dag later werkt verhuurder zich naar aanleiding daarvan de woning binnen en zegt op dreigende toon tegen een in de woning aanwezige medehuurder: "Als jullie niet over twee weken weg zijn kom ik met mijn vrienden en schop ik jullie op straat!". Huurders hebben op een online advertentie gereageerd van een "bemiddelaar". Deze bemiddelaar blijkt hun bovenbuurman te zijn, waarschijnlijk is hij ook familie van de verhuurder die op I hoog woont. Huurders betaalden de bemiddelaar €1.100,- bemiddelingskosten, maar hebben daarvan helaas geen betalingsbewijs.

Later: huurders zijn na de nodige bedreigingen en een inbraak tijdens hun vakantie verhuisd. De per post verzonden aangifte is niet aangekomen. Aan verzoeken van de huurders en het MOV tot terugbetaling van €1.100,- borg en €348,10 onverschuldigd betaalde huur en servicekosten wordt geen gehoor gegeven.

07-10-15 R: Panholzer per mail: "alle vorderingen van huurder zijn toegewezen, alle vorderingen verhuurder afgewezen."
Verhuurder dient € 1.896,63 aan huurder (terug) te betalen, €1.100,- borg, € 348,10 teveel betaalde huur, de wettelijke rente over deze bedragen en € 448,53 teveel betaalde servicekosten over 2013 vermeerderd met de wettelijke rente daarover vanaf 1 maart 2015. Ook is de verhuurder veroordeeld om de proceskosten a € 474,16 van huurder te betalen.

3-11-15 R: e-mail van Frans: "Na voldoening proceskosten wederpartij is de schade dezerzijds € 1,97 informatiekosten deurwaarder. De garantie kan afgesloten worden zonder kosten voor het Fonds. Het zal me toch niet gebeuren dat er over me geroddeld wordt dat ik zelfs voor € 1,97 nog declaraties stuur."

Rechter:
M.D. Ruizeveld  
Gemachtigde:
Frans Panholzer  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug