Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
3063241  
EBF nummer:
PPF14010  
Datum uitspraak:
27-01-2015  
Titel:
Vervangen geiser en kachel door CV  
Kern:
Huurders moeten aanleg CV gedogen op straffe van dwangsom

Samenvatting:
Stadgenoot gaat in beroep tegen kort geding uitspraak KR (ASD 14021) waarin 'redelijk verzoek' mbt vervangen gaskachel van huurder door CV is afgewezen. Gerechtshof stelt Stadgenoot in het gelijk. Belang van Stadgenoot om de woningen aan te passen aan de eisen van deze tijd qua comfort en veiligheid wordt vooralsnog zwaarder gewogen dan het belang van de huurders. Of de bijbehorende huurverhoging redelijk is moet in een bodemprocedure worden vastgesteld (en daarin wordt later geoordeeld dat deze verhoging niet redelijk is).

Corporaties wijzen graag naar dit arrest als zijnde bepalend voor hun beleid. Daarbij vergeten ze dat het een beroep in een kort geding is, dat inmiddels is achterhaald door anders luidende uitspraken in bodemprocedures (waar de gaskachel wel mag blijven staan).

Rechter:
Smit, Rang, Van Rossum  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
Gerechtshof Amsterdam  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug