Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
3928523 CV EXPL 15-5610  
EBF nummer:
ASD14043  
Datum uitspraak:
06-11-2015  
Titel:
terugvorderen borg  
Kern:
Terugvorderen borg na vertrek. 24 feb 2015: vh blijft weigeren: procedure nodig. Huurder bleek eerder van lekkage op de hoogte en had vh niet op de hoogte gesteld. Rechter acht huurder verantwoordelijk voor schade. Procedure verloren plus veroordeling in de proceskosten.

Samenvatting:
Terugvorderen borg na vertrek. 24 feb 2015: vh blijft weigeren.
Verhuurder heeft kappote wasmachine vervangen. Wateraansluiting bleek defect. Huurder bleek van defect op de hoogte (handdoek onder lekplek gelegd). Maar heeft 3 x gewassen en had vh niet op de hoogte gesteld van lekkage. Daarna meldden onderburen zich met schade aan laminaatvloer. Deels gedekt door verzekering van verhuurder. Maar eigen risico bij verzekering was hoger dan borg (€ 2200 - € 2500). Rechter acht huurder verantwoordelijk voor schade. Procedure verloren plus veroordeling in de proceskosten.

Rechter:
mr. C.W. Inden  
Gemachtigde:
Guido Zijlstra  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam, afd  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug