Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4094876  
EBF nummer:
BIN15026  
Datum uitspraak:
15-12-2015  
Titel:
Geen 15% toeslag beschermd stadsgezicht. Extra investering niet substantieel  
Kern:
Verhuurder gaat in beroep tegen uitspraak huco. Wil 15% toeslag beschermd stadsgezicht, waarmee de woning in de vrije sector valt. Vonnis: Kantonrechter is van mening dat de extra investering ten behoeve van de instandhouding monumentale waarde niet voldoende substantieel is. De kantonrechter slaat de extra investering om per woning en komt uit op een bedrag van 2.202 euro. Dat is niet voldoende om 15% opslag (95,16 euro per maand) toe te kennen. Overigens stelt de kantonrechter dat hij niet gehouden is aan de ondergrens die de huurcommissie hanteert. Uitspraak huco blijft in stand en de woning die door NV stadsgoed geliberaliseerd werd aangeboden, is met dit vonnis teruggebracht in de sociale sector.

Samenvatting:
Verhuurder gaat in beroep tegen uitspraak huco. Wil 15% toeslag beschermd stadsgezicht, waarmee de woning in de vrije sector valt. Vonnis: Kantonrechter is van mening dat de extra investering ten behoeve van de instandhouding monumentale waarde niet voldoende substantieel is. De kantonrechter slaat de extra investering om per woning en komt uit op een bedrag van 2.202 euro. Dat is niet voldoende om 15% opslag (95,16 euro per maand) toe te kennen. Overigens stelt de kantonrechter dat hij niet gehouden is aan de ondergrens die de huurcommissie hanteert. Uitspraak huco blijft in stand en de woning die door NV stadsgoed geliberaliseerd werd aangeboden, is met dit vonnis teruggebracht in de sociale sector. Uitspraak huco blijft in stand en de woning die door NV stadsgoed geliberaliseerd werd aangeboden, is met dit vonnis teruggebracht in de sociale sector.

Rechter:
M.D. Ruizeveld  
Gemachtigde:
Huurteam  
Instantie:
Kantongerecht  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 2 bijlagen. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug