Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
594650 / KG RK 15-2001 MW  
EBF nummer:
OOS15052  
Datum uitspraak:
03-11-2015  
Titel:
Huurder moet woning verlaten door executieverkoop  
Kern:
Verhuurder heeft woningen verhuurd zonder toestemming van de bank. De huurders moeten binnen vier maanden de woning verlaten door executieverkoop.

Samenvatting:
De verhuurder van de woning had schulden bij de bank en had daardoor geen toestemming om de woning te verhuren. De woning van de huurder gaat in de executieverkoop. Er wordt bij verkoop van de woning in onverhuurde staat een hogere opbrengst verwacht dan bij verkoop van de woning met instandshouding van de huurovereenkomst.

Huurders dreigen hierdoor hun woonruimte kwijt te raken. In de uitspraak van de rechter worden huurders niet in het gelijk gesteld en zij moeten de woning verlaten. Ze krijgen vier maanden de tijd om de woning te ontruimen. Rechter acht de belangen van de hypotheekverstrekker groter dan van huurders.


Rechter:
Mr. M. van Walraven  
Gemachtigde:
KO  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Verzoekster  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug