Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
2475147 CV EXPL 13-27399  
EBF nummer:
OOS1357  
Datum uitspraak:
12-11-2015  
Titel:
Verhuurder beweert dat de huurder niet zijn hoofdverblijf heeft in woning  
Kern:
Huurder heeft het eerste jaar niet in de woning gewoond. Na dat jaar gebruikte de huurder de woning wel als hoofdverblijf. Hierdoor heeft de rechter geoordeeld dat de huurder in de woning mag blijven wonen maar wel veroordeeld wordt in de proceskosten omdat de Key voldoende reden had om een onderzoek te beginnen.

Samenvatting:
De Key beweert dat huurder zijn woning niet als hoofdverblijf gebruikt. De huurder dient te bewijzen dat hij sinds voorjaar 2013 zijn hoofdverblijf heeft in de woning. De huurder is vaak aan het werk en daardoor niet veel thuis. In de tijd dat huurder aan het werk was heeft de Key de woning bezocht. Huurder is door middel van verschillende bewijsstukken erin geslaagd te bewijzen dat hij sinds voorjaar 2013 zijn hoofdverblijf in de woning heeft.

De huurder heeft een jaar lang, van 2012-2013 niet in de woning gewoond. Dit was een geldige reden voor de Key om een onderzoek te beginnen. Daarom heeft de rechter besloten dat de huurder wordt veroordeeld in de proceskosten. De huurder mag wel in de woning blijven wonen omdat hij bewezen heeft zijn hoofdverblijf sinds het voorjaar 2013 heeft.

Rechter:
Mr. Y.A.M Jacobs  
Gemachtigde:
Mr. Zweers  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug