Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4637120 KK EXPL 15-1596  
EBF nummer:
FOV15055  
Datum uitspraak:
29-12-2015  
Titel:
Verhuurder metselt keukenraam dicht  
Kern:
Verhuurder metselde keukenraam dicht. Voorgeschiedenis; huuropzegging, openbreken voordeur, bedreiging.

Samenvatting:
Verhuurder heeft het keukenraam dicht laten metselen. Er is al een behoorlijke voorgeschiedenis: huuropzegging, openbreken voordeur, bedreiging.
Op de herhaalde verzoeken van huurders en de door ons ingeschakelde advocaat het raam weer open te maken werd niet gereageerd. Daarom werd dit in kort geding geëist, tezamen met herstellen van de schade ontstaan aan de voordeur en het slot enige maanden eerder. Verhuurder had dit laatste al enige maanden geleden toegezegd maar is deze toezegging niet nagekomen. De rechter is gevraagd een dwangsom van € 100,- per dag op te leggen (met een maximum van € 10.000,-) wanneer niet wordt voldaan aan de in de dagvaarding gevraagde hersteltermijn. De rechter heeft alle eisen toegekend.

Rechter:
M.V. Ulrici  
Gemachtigde:
Marco Zweers  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug