Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4377109 CV EXPL 15-21561  
EBF nummer:
OOS15028  
Datum uitspraak:
25-01-2016  
Titel:
waarborg  
Kern:
Huurder heeft onvoldoende (tegen-)bewijs geleverd voor onderbouwing dat de woning correct is opgeleverd

Samenvatting:
Huurder heeft verhuurder gedagvaard omdat de borg niet werd terug betaald. Huurder stelt dat zij de woning correct heeft opgeleverd en dat het check in formulier, opgemaakt bij aanvang, te algemeen is zodat het niet beschouwd kan worden als een beschrijving als bedoeld in artikel 7:224 lid 1 BW. Verhuurder betwist dat het gehuurde in dezelfde staat is opgeleverd en onderbouwt dit onder andere met een beschrijving op het check in formulier en foto's. De rechter oordeelt dat de stelling van huurder geen stand kan houden tegenover de uitgebreide en onderbouwde betwisting van verhuurder en de vordering tot terugbetaling van de borg wordt afgewezen.

Rechter:
mr. L. van Berkum  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
rechtbank Amsterdam, afd  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug