Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
15-35173  
EBF nummer:
Z15068  
Datum uitspraak:
23-05-2016  
Titel:
Vordering onverschuldigde betaalde huur bij voormalige verhuurder  
Kern:
Voormalige verhuurder moet de teveel betaalde huur, als gevolg van een uitspraak van de huurcommissie, terugbetalen aan de huurder, nu de vordering zich uitstrekt over een periode waarin de verhuurder nog contractspartij was.

Samenvatting:
Huurcommissie verlaagt de huurprijs tegen een datum in het verleden. De woonruimte is inmiddels verkocht aan een derde. Huurder heeft een vordering op de voormalige verhuurder. Verhuurder geeft echter aan dat hij slechts het beheer voerde, zodat huurder zijn vordering niet tegen hem, maar tegen de voormalige eigenaresse moet instellen. Uit niets blijkt echter dat de verhuurder slechts beheerder was en dat beheerder namens een ander voerde. Verhuurder wordt veroordeeld tot terugbetaling van het teveel betaalde.

Rechter:
mr. M.V. Ulrici  
Gemachtigde:
G.C. Zijlstra  
Instantie:
Kamer voor Kantonzaken  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug