Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
200.180.281/01 KG  
EBF nummer:
__W15062  
Datum uitspraak:
05-04-2016  
Titel:
Ontbinding overeenkomst afgewezen - niet geschikt voor kort geding  
Kern:
Hof wijst vordering tot ontbinding overeenkomst af.

Samenvatting:
Libra gaat in beroep tegen afwijzing vordering tot ontruiming. Huurster heeft enige tijd niet haar hoofdwoonverblijf in de woning gehad, maar haar ex wel en die heeft medehuurderschap aangevraagd. Libra wil de woning graag leeg hebben en begint de zoveelste procedure. Bestuur stemt op 8 dec in met max garantie 5600. Hof wijst de vordering af en veroordeelt verhuurder in de kosten. Ontruiming in kort geding kan alleen als kans groot is dat rechter in bodemprocedure de vordering zou toewijzen. Deze kwestie leent zich niet voor een kort geding.

Rechter:
Smit, Toorman, Polak  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
Gerechtshof Amsterdam  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug