Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4671056  
EBF nummer:
BIN15063  
Datum uitspraak:
08-04-2016  
Titel:
Ontruiming afgewezen: toestemming verhuur kamer. Geen 15% toeslag beschermd stadsgezicht  
Kern:
Ontruiming is afgewezen, schriftelijke toestemming verhuurder. Geen 15% toeslag puntentelling beschermd stadsgezicht. Extra noodzakelijke investeringen onvoldoende onderbouwd en bewezen.

Samenvatting:
Verhuurder gaat in beroep tegen 249 uitspraak huco en vordert ontruiming omdat huurder heeft onderverhuurd. Ontruiming is afgewezen omdat huurder schriftelijke toestemming had van verhuurder om deel van de woning onder te verhuren. Verder laat de kantonrechter de uitspraak van de huurcommissie in stand. Noodzakelijke investeringen vanwege beschermd stadsgezicht zijn onvoldoende onderbouwd en bewezen.

Rechter:
RHC van Harmelen  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
Kantongerecht  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug