Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4237990 CV Expl 15-15919  
EBF nummer:
OOS15040  
Datum uitspraak:
09-02-2016  
Titel:
extreme elektra kosten door te grote capaciteitsaansluiting  
Kern:
Huurders betalen 550 euro per jaar en meer voor 3 ganglampen omdat de aansluiting elektra op een veel te hoog aantal ampères zit. De Huurcommissie geeft verhuurder gelijk waarna beroep volgt. De rechter geeft huurders gelijk en matigt de kosten. Helaas maakt de rechter een fout waardoor de kosten toch hoger uitvallen dan redelijk zou zijn

Samenvatting:
Huurders betalen 550 euro per jaar en meer voor 3 ganglampen omdat de aansluiting elektra op een veel te hoog aantal ampères zit. De Huurcommissie geeft verhuurder gelijk waarna beroep volgt. De rechter geeft huurders gelijk en matigt de kosten. Helaas maakt de rechter een fout waardoor de kosten toch hoger uitvallen dan redelijk zou zijn. Dat komt doordat de rechter als uitgangspunt voor redelijke kosten het aantal Kwh neemt die door de minister zijn vastgesteld indien geen gebruik wordt van het formulier als bedoeld in Art 260 lid 3 en stelt daardoor het gebruik per huurder vast op 800 Kwh. Dat is veel te hoog voor het daadwerkelijk verbruik. In de uitspraak wordt gesteld dat huurder p.p. 184 euro verschuldigd is.

Rechter:
M.D. Ruizeveld  
Gemachtigde:
Panholzer  
Instantie:
kantonrechter  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug