Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4779189 CV EXPL 16-3632  
EBF nummer:
OOS14052  
Datum uitspraak:
06-06-2016  
Titel:
Waarborg en watergeld  
Kern:
Huurder vordert o.a. terugbetaling borg en onverschuldigde betaling watergeld. De gehele vordering wordt toegewezen.

Samenvatting:
Bij aanvang van de overeenkomst heeft huurder €1.050 aan borg betaalt en na een toetsingsprocedure komen huurder en verhuurder een nieuwe bruto huurprijs overeen waarbij ook € 45 watergeld (per maand). Na beëindiging van de overeenkomst beweert verhuurder dat hij de borg in contanten heeft terugbetaald, huurder heeft de borg niet ontvangen en krijgt daarnaast van Waternet een naheffing watergeld. Verhuurder kan niet aantonen dat hij de borg zou hebben terugbetaald. Door de naheffing blijkt dat de verhuurder het ontvangen watergeld niet heeft afgedragen aan Waternet. Het watergeld is niet onverschuldigd betaald maar huurder is wel gerechtigd om de overeenkomst vanwege toerekenbaar tekortschieten partieel te ontbinden. De gehele vordering van huurder wordt toegewezen.

Rechter:
L. van Berkum  
Gemachtigde:
P. Worp  
Instantie:
Kanton  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug