Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV EXPL 14-22707  
EBF nummer:
FOV15062  
Datum uitspraak:
23-05-2016  
Titel:
Dringend eigen gebruik ivm renovatie en opbrengst afgewezen  
Kern:
Verhuurder heeft het pand in 2009 gekocht en wil van de huurders af omdat die niet genoeg opbrengen.Rechter gaat daar niet in mee: renovatie kan met behoud van huurcontract en waardestijging pand is ruim voldoende. Afgewezen.

Samenvatting:
Verhuurder heeft het pand in 2009 gekocht en wil van de huurders af omdat die niet genoeg opbrengen. Na eerdere door hem verloren zaken wil hij nu het hele pand verbouwen en alle huurders weghebben. Argument: dringend eigen gebruik wegens ingrijpende renovatie en structurele wanverhouding van de kosten en opbrengsten. Alweer een 'Pools kwestie'. De rechter gaat daar niet in mee: renovatie kan met behoud van huurcontract en de waardestijging van het pand is ruim voldoende. vordering afgewezen.

Rechter:
C. De Waal  
Gemachtigde:
Anita de Haan  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
Huurders  
 
  Terug