Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
00000000  
EBF nummer:
PPF15003  
Datum uitspraak:
17-08-2016  
Titel:
Kosten voor schoonmaken van voor huurder niet bereikbare ramen  
Kern:
Proefprocedure over de kosten van glazenwassen van voor huurders onbereikbare ramen. Helaas mislukt omdat de ramen met een geavanceerde spons/trekker wel te bereiken zijn. Op zoek naar niet voorbeeld.

Samenvatting:
Proefprocedure over de kosten van glazenwassen van voor huurders onbereikbare ramen. Het Hof Amsterdam heeft - in lijn met het beleid van de huurcommissie - bepaald dat kosten voor het bereik voor verhuurder zijn en de kosten voor het wassen voor de huurder. Het Hof Den Haag heeft echter bepaald dat alle kosten voor de verhuurder zijn. Stelling van huurders is nu dat berekenen van kosten in strijd is met het besluit kleine herstellingen. Huurders beginnen een proefprocedure voor het hele blok en zullen de kantonrechter zal vragen eventueel aan de Hoge Raad een prejudiciele vraag te stellen. Bijzondere wending in deze procedure: Ymere beweerde gefundeerd dat deze ramen wel degelijk bereikbaar zijn met een spons/trekker die op meerdere plaatsen draaibaar is. Dat hadden zowel wswonen als advocaat niet gezien. Dus geen proefproces, ingetrokken. Op zoek naar een andere geschikte zaak.

Rechter:
geen  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
geen  
Winnaar:
geen  
 
  Terug