Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
Amsterdam  
EBF nummer:
OOS15061  
Datum uitspraak:
23-08-2016  
Titel:
Aanhuurkosten  
Kern:
Huurder betaalt bemiddelingskosten aan Housingnet en vordert deze terug. De vordering wordt afgewezen omdat de bemiddelaar niet twee heren heeft gediend en alleen werkzaamheden voor huurder heeft uitgevoerd.

Samenvatting:
Huurder neemt naar aanleiding van een advertentie op de website contact op met Housingnet maar gaat uiteindelijk een andere woning huren die door de bemiddelaar wordt aangeboden zonder dat deze op hun site staat. Huurder tekent een ‘opdracht tot dienstverlening’ en betaalt bemiddelingskosten en vordert deze terug. De rechter wijst de vordering af omdat de opdracht tot dienstverlening onder andere omvat dat Housingnet werkzaamheden heeft verricht om de overeenkomst tot stand te laten komen (o.a. prijsonderhandelingen en onderhandeling over opleverdatum). Daarnaast voert Housingnet aan dat zij niet als lasthebber van de verhuurder is opgetreden en heeft dit onderbouwd met een verklaring van de verhuurder.

Rechter:
R.H.C van Harmelen  
Gemachtigde:
G. Zijlstra  
Instantie:
kanton  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug