Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4290447 CV EXPL 15-17854  
EBF nummer:
__Z15006  
Datum uitspraak:
27-09-2016  
Titel:
gebreken na 6 jaar hersteld, in reconventie nog geharrewar over huurprijs en verlaging  
Kern:
H stapt naar rechter omdat de gebreken gemeld in 2010 niet hersteld zijn. Hangende de procedure wordt de oorzaak van de stank opgelost maar huurder krijgt nog wat zaken over zich heen in reconventie per wanneer de huurverlaging teruggedraaid zou moeten worden en welke huur oorspronkelijk gold. Huurder wint dit, desondanks ieder eigen kosten

Samenvatting:
Sous. onder woning van H staat met grote regelmaat onder water waardoor deze niet te gebruiken is,rnmaar daarnaast in de woning erboven (op hs) een enorme stank hangt en vochtige atmosfeer is zodanig dat inboedel beschimmelt. Reeds in 2010 uitspraak door huurcommissie en er is nog steeds niks gebeurd. Na start procedure is de put gesaneerd en is de volledige huur weer gaan betalen. Verhuurder greep de procedure aan om te bakkeleien over een huurvehroging in het verleden - waarover de rechter oordeelde dat deze niet tot stand is gekomen - en betwistte zonder effect een afgesproken huurverlaging wegens afstaan deel van het sousterrain.

Rechter:
H.M. Patijn  
Gemachtigde:
Frans Panholzer / Marco Zweers  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug