Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4966818  
EBF nummer:
__Z16014  
Datum uitspraak:
27-09-2016  
Titel:
verhuurder naar rechter ivm ontevredenheid huurcommissieoordeel onderhoud, in reconventie eis herstel  
Kern:
Verhuurder legt zich niet neer bij uitspraak huurcommissie omdat hij wil renoveren en dan het onderhoud meenemen. Er is echter geen concreet plan en geen overeenstemming met huurder. Wel wil BWT aanschrijven en dus ziet de rechter geen aanleiding huco-oordeel te herzien. Rechter gaat mee in eis huurder in reconventie tot herstel gebreken + dwangsom.

Samenvatting:
Verhuurder legt zich niet neer bij uitspraak huurcommissie omdat hij wil renoveren en dan het onderhoud meenemen. Er is echter geen concreet plan en geen overeenstemming met huurder, rechter verwijst verhuurder naar een andere weg om tot renovatie te komen.
Wel wil BWT aanschrijven en de rechter ziet geen aanleiding huco-oordeel te herzien. Rechter gaat mee in eis huurder in reconventie tot herstel gebreken + dwangsom.

Rechter:
van der Kraats  
Gemachtigde:
Guido Zijlstra  
Instantie:
rechtbank  
Winnaar:
Verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug