Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV-14-34437  
EBF nummer:
PPF1006  
Datum uitspraak:
17-06-2016  
Titel:
Terugvorderen teveel betaalde huur bij bemiddelaar  
Kern:
Vordering geslaagd maar (veel te) sterk gematigd door kantonrechter. Beroep ingesteld.

Samenvatting:
Terugvordering bemiddelingskosten en teveel betaalde huurprijs. Bemiddelaar opereert als makelaar en meent op grond daarvan zich niet aan de verordening te hoeven houden. Klacht bij NVM is gegrond verklaard. 8 okt 2014: Advocaat pakt deze zaak op na gunstig arrest in de Braunschweig zaak. Kantonrechter kent vergoeding toe, maar ... beperkt de schade tot 5% van het gevraagde bedrag omdat er maar 10% kans zou zijn geweest dat de huurder de weg naar de huurcommissie had gevonden en dat hij er bovendien hooguit een jaar (en niet 2 zoals in de berekening) was blijven wonen. Tegen deze hele discutabele redenatie is beroep ingesteld - nieuwe zaak PPF1605

Rechter:
Van Leeuwen  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug