Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4837773 CV EXPL 16-6260  
EBF nummer:
__Z16007  
Datum uitspraak:
22-11-2016  
Titel:
h geeft woning deels in gebruik aan neef/nicht, ontruiming niet toegewezen  
Kern:
Verhuurder heeft detectievebureau ingeschakeld om woonfraude te onderzoeken. Daarbij kwam aan het licht dat meerdere mensen op de woning van huurster verblijven. De rechter heeft begrip voor de situatie omdat h beterschap belooft(nicht kan niet meer bij haar verblijven), hij/zij kan invoelen dat ze behoefte had aan gezelschap na overlijden man, er geen commerciele bedoeling was en de neef een vorm van mantelzorgrol op zich neemt.

Samenvatting:
Verhuurder heeft detectievebureau ingeschakeld om woonfraude te onderzoeken. Daarbij kwam aan het licht dat meerdere mensen op de woning van huurster verblijven. vh eist ontbinding overeenkomst en geld voor het onderzoek (bijna 5000€).
De rechter acht het aannemelijk dat h zich niet ten volle heeft gerealiseerd dat gebruik woning door 'familie'(aanhalingstekens van rechter) op grond van de huurovereenkomst verboden was.
De rechter heeft begrip voor de situatie omdat h beterschap belooft(nicht kan niet meer bij haar verblijven), hij/zij kan invoelen dat ze behoefte had aan gezelschap na overlijden man, er geen commerciele bedoeling was en de neef een vorm van lzorg op zich neemt. Ook van belang is dat er geen sprake was van overlast.

Rechter:
M.D. ruizeveld  
Gemachtigde:
Marco Zweers  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug