Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
KG ZA 16-672  
EBF nummer:
FOV16009  
Datum uitspraak:
05-07-2016  
Titel:
Pand en straatverbod voor eigenaar  
Kern:
Na wangedrag mag eigenaar zich op straffe van een dwangsom 5 jaar lang niet vertonen in het trappenhuis en een jaar lang niet in de omgeving van het pand.

Samenvatting:
Huurder komt na een dag thuis en ziet tot zijn grote verbazing dat er een rechthoekig gat in zijn massieve houten voordeur is gezaagd. Deur zit nog in het slot. Samen met de politie is huurder met zijn vrouw de woning in gegaan. Niemand aangetroffen en er lijken geen spullen weg. Gezien de werkwijze (professioneel gereedschap gebruikt) en gezien het verleden (verhuurder is veroordeeld wegens geweldpleging tegen zijn huurder) vermoedt huurder dat zijn verhuurder hier verantwoordelijk voor is. Verhuurder heeft een slot van de deur die vanaf de straat toegang geeft tot het trappenhuis, vorige week waren en er nog werklieden van verhuurder in het trappenhuis, zij waren binnen gekomen met de sleutel.
Advocaat (die al eerder namens huurder optrad) schrijft verhuurder in eerste instantie een brief waarin hij verzoekt om de deur binnen drie dagen te deur vervangen, anders doet huurder dat en verrekent hij de kosten.

Zaak gewonnen: pand en gebiedsverbod voor de eigenaar. Hij mag zich 5 jaar niet in het trappenhuis bevinden op straffe van een dwangsom van E 1000 per keer. Ook mag hij zich een jaar lang niet ophouden in de omgeving van het pand.

Rechter:
Mr. A.J. Beukenhorst  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
Rechtbank  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug