Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4731922  
EBF nummer:
__Z15051  
Datum uitspraak:
04-10-2016  
Titel:
oplevering en opzegging  
Kern:
Huurder krijgt borg niet terug ondanks dat er geen opmerkingen waren bij oplevering.

Samenvatting:
Huurder krijgt borg niet terug ondanks dat er geen opmerkingen waren bij oplevering. Verhuurder stelde dat er schade was aan raam, maar haalde zijn oorspronkelijke opleveringsrapport aan deze huurder er niet bij. Huurder stelde dat de schade al was. Verhuurder stelde dat er geen opzegging was geweest, rechter ging daar in mee: ook oplevering in bijzijn verhuurder betekent nog niet dat dat met wederzijds goedvinden is. De 150€ die verhuurder daarvoor rekent acht de rechter 'meer dan redelijk' van de verhuurder. Vordering huurder wordt toegewezen, minus de 150€.

Rechter:
M.D. Ruizeveld  
Gemachtigde:
Peter Commandeur  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug