Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
5148262 cv expl 16-18231  
EBF nummer:
FOV1535  
Datum uitspraak:
18-04-2017  
Titel:
VH moet camera's uit trappenhuis verwijderen  
Kern:
Vh installeerde meerdere camera's in trappenhuis, gericht op deur van huurder. Huurder ervaart dit als aantasting van zijn woongenot en een aantasting van zijn privacy. Rechtbank: verhuurder moet camera's verwijderen op straffe van een dwangsom

Samenvatting:
Nadat conflict over zolderkamer is opgelost (huurder heeft weer toegang tot zijn zolderkamer) heeft de verhuurder nu meerdere camera's in het trappenhuis opgehangen. Huurder ervaart dit als aantasting van zijn woongenot en een aantasting van zijn privacy. Rechtszaak starten met inzet verwijderen camera's.
April 2017, vonnis: verhuurder moet camera's verwijderen op straffe van een dwangsom.

Rechter:
EVA van Buitenen  
Gemachtigde:
Wolfrat  
Instantie:
Kantongerecht Amsterdam  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug