Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
4464104 KK EXPL 15-1290  
EBF nummer:
__Z15043  
Datum uitspraak:
22-10-2015  
Titel:
zolderruimte ondanks aanschrijving bwt niet als zolderkamer ontruimd tbv berging  
Kern:
vh vordert in kort geding dat zolderrruimte ontruimd moet worden, zou niet als verblijfsruimte zijn verhuurd en er ligt een aanschrijving van bouw- en woningtoezicht. rechter oordeelt anders.

Samenvatting:
in algemene bepalingen huurovereenkomst staat opgenomen dat bergruimtes niet als verblijfsruimtes mogen worden gebruikt. er is een klacht over overlast ivm bewoning zolderruimte. BWT heeft aangeschreven dat het niet als verblijfsruimte zou voldoen.
Er is in het kort geding niet aannemelijk gemaakt dat de ruimte als berging is verhuurd. er zijn verklaringen dat de ruimte bij aangaan huurovereenkomst als slaapkamer gebruikt mocht worden, evenals andere zolderkamers als zodanig bij buren in gebruik waren. De aansluiting voor verwarming, wasbak en dubbele beglazing maken het niet aannemelijk dat een uitsluitend gebruik van de ruimte als berging de bedoeling was. Eenmalige overlast is, mede in het licht van de verklaringen van omwonende en gedaagden dat zij juist last van klager overlast ervaren onvoldoende, nog afgezien van het feit dat eisers de overlast niet aan het gevorderde te grondslag hebben gelegd.
Eisers hebben niet onderzocht wat de kosten voor legalisering zijn waardoor rechter niet kan oordelen of dit van eiser kan worden gevergd.

Rechter:
E. Pennink  
Gemachtigde:
Marco Zweers  
Instantie:
rechtbank amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug