Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
CV Expl 16-23340  
EBF nummer:
ASD16023  
Datum uitspraak:
11-05-2017  
Titel:
Dochter wordt huurder na overlijden moeder  
Kern:
Dochter woont met kinderen al enkele jaren bij moeder. Formeel geen medehuurder. Moeder overlijdt. KR bepaalt dat dochter alsnog huurder wordt.

Samenvatting:
Moeder is de hoofdhuurder en is in januari 2016 overleden. Dochter woont met haar kinderen al een paar jaar in. Dochter heeft geen medehuurderschap huurcontract maar betaalt al paar jaar de huurlasten. Mevrouw wilt graag in de woning blijven. Zij heeft geen huurachterstand. Mevrouw wilt graag de woning kopen, maar Ymere schijnt recentelijk een verkoopstop te hebben doorgevoerd. Met Ymere gaat Anita in gesprek om te bekijken of ymere de woning nog wilt verkopen. Willen ze niet. Kantonrechter bepaalt dat huurster alsnog de huurovereenkomst overneemt.

Rechter:
M. Snijders Blok - Nijens  
Gemachtigde:
Anita de Haan  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug