Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
5153563 CV EXPL 16-18383  
EBF nummer:
OOS16012  
Datum uitspraak:
31-01-2017  
Titel:
huurcontract beindigen  
Kern:
verhuurder wil huurovereenkomst beëindigen , wil zijn autistische zoon in laten wonen

Samenvatting:
Verhuurder die boven huurder woont heeft de huur opgezegd omdat hij van mening is dat huurder niet meer in deze woning kan wonen op grond van dringend eigen gebruik. Verhuurder zorgt voor een autistische zoon en deze zoon moet dan in deze ruimte wonen zodat hij wel zelfstandig kan wonen maar toch dicht bij zijn ouders is. Huurder beroept zich op huurbescherming. Verhuurder biedt geen vervangende woonruimte maar wel een verhuiskostenvergoeding. huurder heeft 20 jaar woon duur , hij heeft een woning via WoningNet gevonden en is verhuisd. huurder is wel veroordeelt en moet 250 betalen.

Rechter:
mr.M.D.Ruizeveld  
Gemachtigde:
Patrick Worp  
Instantie:
kantonrechter  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug