Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
2689473 CV EXPL 14-1254  
EBF nummer:
__Z15001  
Datum uitspraak:
08-05-2015  
Titel:
Beroep door Variaprop in zake uitspraak huurcommissie stookosten 2013 Hilwis  
Kern:
De huurcommissie had de kosten op 50% van de reële kosten gezet. De rechter bracht dit terug tot 15%

Samenvatting:
Huurders Hilwis hebben de procedure stookkosten en kosten huismeester 2012 gewonnen bij de huurcommissie. Verhuurder Rappange gaat in beroep. De gemeente stelt een mediator aan om een oplossing te vinden voor alle lopende zaken. Dat kost ook de advocaat de nodige tijd. Vanwege de complexiteit en de nieuwe berekening voor 2012 lopen de uren voor de advocaat behoorlijk op (net als voor de bewonersvertegenwoordiging en de ondersteuning vanuit wijksteunpunt). Op 22 september stemt EBF bestuur in met verhogen van deze garantie naar maximaal € 9.500 inclusief kosten bij eventueel verlies. Huurders wordt verzocht bij goede afloop een bedrag van 100 tot 200 per huishouden aan het fonds te storten als bijdrage in de kosten, omdat een kostenveroordeling deze niet gaat dekken. De bijdrage is vrijwillig.
11/09/2017 navraag stavaza -ef-

Rechter:
O. J. van Leeuwen  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
kanton  
Winnaar:
huurders (pyrrusoverwinning)  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug