Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
3767981 CV EXPL 15-1133  
EBF nummer:
z16070  
Datum uitspraak:
06-10-2017  
Titel:
huurovereenkomst in naam op ouders, zoon woont er feitelijk, eis tot ontruiming  
Kern:
Ouders sloten huurovereenkomst op hun naam, er is gelegenheid geboden te bewijzen dat dat een voorwaarde was van de verhuurder en dat de bedoeling van partijen was dat zoon feitelijk zou gaan huren.

Samenvatting:
Ouders sloten huurovereenkomst op hun naam, er is gelegenheid geboden te bewijzen dat dat een voorwaarde was van de verhuurder en dat de bedoeling van partijen was dat zoon feitelijk zou gaan huren als woning en om bedrijf in onder te brengen.
De partij-getuigen kunnen dienen niet dienen als zelfstandig bewijs, maar slechts als aanvulling op onvolledig bewijs.
Verder wordt in aanmerking genomen dat de huurovereenkomst tussen vh en ouders dwingende bewijskracht oplevert, maar dat ouders de mogelijkheid van tegenbewijs hebben. Voor zoon levert de huurovereenkomst geen dwingende bewijskracht op.
De getuigenissen maken echter duidelijk dat indertijd is afgesproken dat zoon huurder zou zijn (oa. dat vader ernstig ziek was en dus ondertekening tbv vader niet logisch leek nu zaak ook over ging naar zoon, en dat ouders garant zouden staan voor de financieel nog jonge zoon. Voor schadevergoeding of ontruiming vanwege vermeende onderhuur mist de grond.

Rechter:
E. Pennink  
Gemachtigde:
Marco Zweers  
Instantie:
rechtbank amsterdam  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug