Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
KK 16-532  
EBF nummer:
W16.31  
Datum uitspraak:
17-05-2016  
Titel:
Kortgeding, ontruiming ivm onbevoegde verhuurwoning, afgewezen  
Kern:

Samenvatting:
Kort Geding, ingediend door de verhuurder.
De verhuurster stelt dat zij geen huurcontract met mijn cliënte heeft omdat haar ex zonder haar toestemming de woning heeft (onder) verhuurd. Het lijkt mij onzin. Tijdens de zitting blijkt uit de stukken dat de woning al herhaaldelijk verhuurd is geweest en dat de eigenaar hier van de hoogt is.
Eigenaar eist direct ontruiming omdat er geen spraken is van verhuurder tussen de eigenaar en huurder, dit omdat de woning illegaal onderverhuurd zou zijn.
De rechter betwist dat de overeenkomst is aangegaan als gebruiksovereenkomst ipv een verhuurd overeenkomst, dit is namelijk wel de feitelijke situatie. Daarnaast is het voor de rechtbank onvoldoende aangetoond dat de woning onbevoegd is doorverhuurd. De rechter wijst daarom de vordering tot ontruiming af. Het vonnis in voordeel huurder.

Rechter:
I.H.J. Konings  
Gemachtigde:
J. Wolfrat  
Instantie:
kantonrechter  
Winnaar:
huuerder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug