Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
KK16532  
EBF nummer:
__W16031  
Datum uitspraak:
17-05-2016  
Titel:
Kort geding, Vertering ontruiming i.v.m. onrechtmatige bewoning. VH wordt in ongelijk gesteld.  
Kern:

Samenvatting:
De verhuurster stelt dat zij geen huurcontract met mijn huurster heeft omdat haar ex(verhuurder) zonder haar toestemming de woning heeft verhuurd aan H.

Echter blijkt in de zaak dat de huurovereenkomst is opgesteld door een tussenpersoon waar mee VH vaker zaken heeft gedaan. Daarnaast is de woning al eerder verhuurder geweest aan een andere huurder.
Daarnaast stelt de verhuurder dat de woning niet verhuurder is maar in gebruik is gegeven via een gebruiksovereenkomst, hier door zou H volgens VH geen huur bescherming hebben.

De rechter oordeelt dat in dit kort geding geen uitspraak gedaan kan worden die vooruit loopt op de bodemprocedure. Rechter wijst daarom de eis van VH af.

Rechter:
I.H.J. Konings  
Gemachtigde:
Jeroen Wolfrat  
Instantie:
Rechtbank Amsterdam  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug