Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
5359314 CV EXPL 16-27003  
EBF nummer:
__W16057  
Datum uitspraak:
21-02-2017  
Titel:
Dagvaarding door verhuurder na uitspraak Huurcommissie van door huurder aangespannen huurprijstoetsing.  
Kern:
Verhuurder wil dat de kantonrechter bij afwezigheid van WOZ beschikking de taxatie waarde van de woning als WOZ waarde gebruik. H is het hier niet mee eens en de Kantonrechter stelt huurder in gelijk.
Huurprijs bepaald door de huurcommissie 446,46 euro per maand, ipv de 1.350,- euro wordt vastgesteld.

Samenvatting:
Tijdens de toetsingsprocedure van de gehuurde woning was er geen WOZ beschikking voor de woning beschikbaar van H beschikbaar.. Daarom wordt de WOZ waarde op 40.000,- euro vast gesteld.
De verhuurder is het hier niet meer eens, de woning 2 en 3 hoog zijn samen gevoegd en hebben en gezamenlijke WOZ waarde/beschikking. De verhuurder heeft een taxatie laten uitvoeren van de woning en komt op een waarde van 260.000,- euro. Verhuurder wil dat de taxatie prijs als WOZ waarde wordt overgenomen.

De huurder is het met deze taxie niet eens en verwijst naar de regels rond de WOZ waarde bij de huurprijs verstelling.

De rechter oordeel dat de kantonrechter zich aan de wettelijke huurprijsbepalingen moet houden en neemt daarom de huurprijs vastgesteld door de Huurcommissie over. Het WOZ puntenaantal was het enige betwiste punt van de uitspraak van de Huurcommissie.
De huurprijs wordt vast gesteld op 446,46 euro per maand, ipv de 1.350,- euro die was overeengekomen. Daarnaast wordt de verhuurder veroordeeld in de proceskosten.

Rechter:
M.D. Ruizeveld  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
kantonrechter  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug