Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
3570789  
EBF nummer:
BIN14059  
Datum uitspraak:
16-06-2015  
Titel:
Onrechtmatige huurverhogingen / marktconforme huuraanpassing en eindafrekening bijkomende kosten  
Kern:
Huurder krijgt een kleine 4000 euro terug aan teveel betaalde bijkomende kosten. Afwijzing marktconforme huuraanpassing

Samenvatting:
Huurder heeft jarenlang onrechtmatige huurverhogingen betaald en daardoor tot wel een bedrag van € 9.712 onverschuldigd aan de verhuurder betaald. De verhuurder weigert dat bedrag terug te betalen en probeert thans gelijktijdig om de geldende huurprijs van €669,91 naar €1.070,00 te verhogen op grond van de geldende marktprijzen. Huurder betwist dat dit nieuwe bedrag marktconform is vanwege het vele achterstallige onderhoud. Kantonrechter acht het aanbod van de nieuwe huurprijs redelijk. De vordering van huurder om teveel betaalde huur en servicekosten terug te vorderen acht de kantonrechter onredelijk. Huurder heeft veel te lang zonder protest de voorschotbedragen betaald en het maandelijkse bedrag komt de kantonrechter niet onredelijk voor. Huurder is in beroep gegaan. Het Hof heeft het vonnis vernietigd en huurder in het gelijk gesteld. Huurder krijgt een kleine 4000 euro terug aan teveel betaalde bijkomende kosten. Vonnis en arrest geüpload.

Rechter:
Verhoeven -van de Poel  
Gemachtigde:
Patrick Worp  
Instantie:
Gerechtshof  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug