Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
---  
EBF nummer:
__Z17035  
Datum uitspraak:
29-11-2017  
Titel:
Negatief advies over appel tegen inhoudelijk onjuiste uitspraak KR  
Kern:
Verkeerde uitleg van de wet is onvoldoende grond voor appel

Samenvatting:
Via een verzoek ex. 7:254 waarbij bleek dat de huurder een all-in huur betaalde, heeft de huurcommissie de all-in huur eerst uitsplitsen en daarna een uitspraak geven op het verzoek. De wetgever heeft dat met het nieuwe artikel 17a UHW mogelijk gemaakt. De HuCo had alleen de uitsplitsing gedaan en geen huurverlaging uitgesproken. KR heeft HuCo gevolgd. Harmen onderzoek beroepsmogelijkheid ondanks appelverbod i.v.m. belang van deze zaak en kennelijke strijdigheid met bedoeling wetgever. Conclusie is helaas dat verkeerd toepassen van de wet onvoldoende is voor appel, dat is tm de Hoge Raad uitgevochten. Appel kan alleen bij ten onrechte wel of niet toepassen van de wet.

Rechter:
geen  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
advies  
Winnaar:
niet doorgezet  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug