Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
16-33323  
EBF nummer:
ASD16017  
Datum uitspraak:
28-11-2017  
Titel:
Geen (volledige) verhuiskostenvergoeding bij deze mix van herstel en renovatie  
Kern:
Alleen plaatsen voorzetwanden is renovatie, rest is herstel. Kon binnen 2 weken uitgevoerd worden. Ondanks overlast geen verhuiskostenvergoeding.

Samenvatting:
Renovatie in bewoonde staat. H krijgt geen verhuiskosten vergoeding. HR heeft net uitspraak gedaan dat verhuiskostenvergoeding dwingend recht is. Er is renovatie (MV en hvh) en er is noodzaak om de woning te verlaten (asbest, vervangen badkamer en keuken).

In 5 zaken in Nieuw-West speelde de vraag of voor een mix is van herstel en renovatie een verhuiskostenvergoeding van toepassing is. Deze zijn helaas verloren. Niet dus volgens de KR. Het ging hier met name om het plaatsen van voorzetwanden in de slaapkamers. Daarvan oordeelt de KR dat het te weinig aanleiding geeft om te verhuizen en dus een vergoeding uit te keren. De Hoge Raad heeft het criterium ingevoerd dat voor overwegend renovatie wel verhuizing en vergoeding aan de orde is, voor herstel niet. Het Hof in den bosch heeft bovendien geoordeeld dat vervangen van een keuken niet als renovatie gezien moet worden. Dus bleven hier de voorzetwanden over. Ingrijpend, maar niet zo ingrijpend om te verhuizen en de hele woning opnieuw in te richten, aldus de KR.

Rechter:
Van Harmelen  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug