Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
16-1403  
EBF nummer:
ASD16035  
Datum uitspraak:
20-12-2016  
Titel:
Ontbinding overeenkomst en huurprijs voor onderhuurders  
Kern:
Onderhuurders moeten vertrekken maar zijn niet gehouden om de huur voor de hele woning te betalen

Samenvatting:
Aan 2 kamerhuurders is door hospitaverhuurders de kamerhuurovereenkomst opgezegd met opzegtermijn van drie weken. Onder mijn begeleiding hebben ze deze hospitaverhuurders vervolgens laten weten dat zij tenminste een opzegtermijn van drie maanden in acht hadden moeten nemen met als gevolg dat deze hoofdhuurders de hoofdhuurovereenkomst zelf meteen hebben beëindigd en zij de woning per 10 oktober j.l. ook meteen hebben verlaten. Omdat deze hoofdhuurders de woning nu alleen niet leeg en ontruimd kunnen opleveren, heeft de eigenaresse/hoofdverhuurster hen nu gedagvaard om een ontruimingsvonnis te verkrijgen. Tegen deze hoofdverhuurster kunnen kamerhuurders geen (onder)huurbescherming inroepen en zij zullen dus binnen afzienbare tijd ontruimd gaan worden. Hoofdhuurders proberen om kamerhuurders voor de volledige huur van de woning te kunnen laten opdraaien. Dit kan niet omdat onze kamerhuurders geen contractuele relatie met de eigenaresse/hoofdverhuurster hebben en zij enkel hooguit verplicht kunnen worden om hun eigen kamerhuurprijs te blijven betalen. Kantonrechter wijst ontbinding huurovereenkomst toe en verplicht hoofdhuurder (niet onderhuurders) tot betaling van de huurprijs.

Rechter:
Konings  
Gemachtigde:
Patrick Worp  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
verhuurder en onderhuurders  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug