Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
6253042  
EBF nummer:
__C17050  
Datum uitspraak:
13-02-2018  
Titel:
Eiser niet ontvankelijk bij huuropzegging want is niet de verhuurder  
Kern:
Huuropzegging. Eiser is 22 jaar oud en heeft samen met zijn broer het pand heeft gekocht. Hij voert aan dat hij psychische klachten heeft vanwege het samenwonen met zijn ouders. Daarom moet hij een eigen huis hebben. Huurder woont al ruim 30 jaar op de woning. Vonnis: eiser is niet ontvankelijk, want niet de verhuurder.

Samenvatting:
Huuropzegging. Eiser is 22 jaar oud en heeft samen met zijn broer het pand heeft gekocht, iets meer dan drie jaar geleden van een erfenis van zijn grootmoeder. Hij voert aan dat hij psychische klachten heeft vanwege het samenwonen met zijn ouders. Daarom moet hij een eigen huis hebben. Maar hij heeft zelfs geen duidelijke doktersverklaring. Huurder woont al ruim 30 jaar op de woning en heeft 9 verklaringen van buurtgenoten dat die het zo prettig vinden dat zij er woont, voor gezelligheid en ook voor hulp. Vonnis: eiser is niet ontvankelijk, want niet de verhuurder.

Rechter:
Van Buitenen  
Gemachtigde:
Peter Commandeur  
Instantie:
Kantongerecht  
Winnaar:
Huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug