Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
6249973 CV Expl 17-19462  
EBF nummer:
O 17074  
Datum uitspraak:
19-02-2018  
Titel:
Bodemprocedure inzake weghalen spullen trappenhuis en niet verhuren deel woning in woning door verhuurder  
Kern:
In de bodemprocedure in een zaak waar inmiddels 3 gedingen zijn geweest eist verhuurder dat huurder spullen uit gemeenschappelijk trappenhuis verwijderd. In reconventie eist huurder dat verhuurder de door hem gebouwde zelfstandige woning in de woning van huurder niet bewoond, verhuurd of in gebruik geeft

Samenvatting:
In de bodemprocedure in een zaak waar inmiddels 3 gedingen zijn geweest eist verhuurder dat huurder spullen uit gemeenschappelijk trappenhuis verwijderd. In reconventie eist huurder dat verhuurder de door hem gebouwde zelfstandige woning in de woning van huurder niet bewoond, verhuurd of in gebruik geeft.
In dit conflict zijn inmiddels in kort gedingen meerdere uitspraken gedaan waarbij verhuurder keer op keer in het ongelijk is gesteld: hij mag niet verhuren , bewonen of in gebruik geven op straffe dwangsommen.
De eis van verhuurder wordt toegewezen de dwangsom gematigd, huurder moet spullen verwijderen. In reconventie is op straffe dwangsom geëist dat verhuurder niet mag verhuren, bewonen of in gebruik geven op straffe van een dwangsom. De eis is toegewezen.

Rechter:
TMA van Loben Sels  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
kantonrechtbank  
Winnaar:
Huurder in reconventie  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug