Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
6160950 CV EXPL 17-16377  
EBF nummer:
__Z17033  
Datum uitspraak:
19-01-2018  
Titel:
Dringend eigen gebruik wegens wens grotere woning + herenhuisarrest afgewezen  
Kern:
De noodzaak voor een grotere woning en slechte financiële situatie van verhuurders noch de bouwkundige staat die ontbinding voor renovatie vereist wordt aangetoond en het herenhuisarrest is niet van toepassing omwille van de reeds gemaakte winst op de rest van het pand.

Samenvatting:
huuropzegging dringend eigen gebruik. Dat laatste bestaat volgens verhuurder uit de behoefte aan meer woonruimte voor zijn gezin (hij heeft o.a. een ‘levendige zoon’), aan ruimte voor een studeerkamer en kantoorruimte aan huis en wegens onrendabele exploitatie van de woning. Derde poging. Huurders huren de woning plus zolderkamer vanaf 1987. Verhuurder is eigenaar van het pand sedert 2001 en gaat de eerste etage bewonen. Hij splitst het pand in 2005, verkoopt in 2006 zijn eigen eerste etage, gaat elders een woning huren en later ook bedrijfsruimte voor zijn vastgoed/bouwbedrijf. In 2008 verkoopt hij de woning op de begane grond. Na huurders vergeefs de door hen gehuurde woning te koop te hebben aangeboden zonder zolderruimte wil verhuurder huurders mede uit kostenoverwegingen weg hebben om vervolgens de zolder bij de tweede etage te trekken en er een grote woon- en werk/kantoorruimte van te maken die dan drie etages beslaat.

zaak dafna. Bestuur stemt in met verhoging, 10 sep 2017 en op 21 dec met verdere verhoging vanwege grote aantal stukken dat verhuurder inbrengt en extra zitting.

Rechter:
E. Pennink  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
kanton  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug