Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
5684994 CV EXPL 17-2781  
EBF nummer:
__O17004  
Datum uitspraak:
18-09-2017  
Titel:
niet warm te stoken woning, huurverlaging en afkoppelen van centrale ketel op straffe van dwangsom  
Kern:
Huurder heeft een zaak gewonnen op het gebrek dat de woning niet warm genoeg te stoken is. Verhuurder is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Huurcommissie.
Zaak wordt door huurder gewonnen en verhuurder moet behalve de verlaagde huur accepteren dat hij op straffe van een dwangsom de woning moet afkoppelen van de centrale installatie.

Samenvatting:
Huurder heeft een zaak gewonnen op het gebrek dat de woning niet warm genoeg te stoken is. Verhuurder is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Huurcommissie.
Zaak wordt door huurder gewonnen en verhuurder moet behalve de verlaagde huur accepteren dat hij op straffe van een dwangsom de woning moet afkoppelen van de centrale installatie. Verder moet verhuurder andere gebreken en toezeggingen nakomen op straffe van een dwangsom. Interessant is dat de zaak gewonnen is op meting van temperatuur in andere vergelijkbare woningen.

Rechter:
M.E.B. Terwee  
Gemachtigde:
Harmen Meijerink  
Instantie:
kanton  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug