Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
7022949  
EBF nummer:
__C18027  
Datum uitspraak:
07-08-2018  
Titel:
Zolderkamer in gebruik als vertrek - eis tot ontruiming afgewezen  
Kern:
Huurder heeft niet gehandeld in strijd met de huurovereenkomst door zolderkamer te voorzien van een gaskachel en in gebruik te nemen als vertrek.

Samenvatting:
Huurder heeft niet gehandeld in strijd met de huurovereenkomst door zolderkamer te voorzien van een gaskachel en in gebruik te nemen als vertrek.
Huurster was gedagvaard omdat ze een zolderkamer heeft gemaakt op de zolder, al in 1992, en daar toen ook een extra kachel heeft laten plaatsen. Het huurcontract zwijgt over een zolderberging. Verhuurder is BV Woningbouw BV. Er werd ontruiming gevorderd. Het kost ongeveer €100 om die kachel weer weg te halen. Huurster heeft een rapport dat het allemaal veilig en op orde is. Huurster gebruikt de zolderkamer zelfs niet meer. Haar zoon, die er sliep, is inmiddels 32 en heeft 3 kinderen. Hij is verhuisd. Voorzieningenrechter wijst eis tot ontruiming af.

Rechter:
Konings  
Gemachtigde:
Peter Commandeur  
Instantie:
Voorzieningenrechter  
Winnaar:
Huurster  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug