Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
6803826 CV EXPL 18-7531  
EBF nummer:
__Z18055  
Datum uitspraak:
27-08-2018  
Titel:
Huurder kan/kon ten allen tijde bij waternet de hoeveelheid eenheden checken  
Kern:
H heeft jaren lang te veel watergeld betaald, dat kwam aan het licht toen het watergeld rechtsreeks aan waternet betaald moest worden. De rechter oordeelt dat H dit op elk moment in het verleden bij waternet had kunnen checken en dat VH daardoor het te veel betaalde watergeld niet moet terugbetalen aan H

Samenvatting:
H heeft jaren te veel watergeld betaald, Vh is niet komen opdagen voor de zitting bij de kantonrechter en heeft vervolgens verzet aangetekend tegen het vonnis
H heeft jaren lang te veel watergeld betaald, dat kwam aan het licht toen het watergeld rechtsreeks aan waternet betaald moest worden. De rechter oordeelt dat H dit op elk moment in het verleden bij waternet had kunnen checken en dat VH daardoor het te veel betaalde watergeld niet moet terugbetalen aan H, te meer daar H op enig moment een tussenwandje heeft weggehaald die mogelijks VH op het verkeerde been had gesteld m.b.t. het aantal eenheden.

Rechter:
L. van Berkum  
Gemachtigde:
Guido Zijlstra  
Instantie:
kanton  
Winnaar:
verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug