Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
6784549CVExpl 18-7132  
EBF nummer:
A18008  
Datum uitspraak:
03-09-2018  
Titel:
Aanvraag medehuurschap inwonende zoon  
Kern:
Moeder (89 jaar) en zoon (64 jaar) vroegen om medehuurderschap voor zoon. Ymere weigerde omdat zij ouder en kind zijn en omdat mantelzorg relaties tijdelijk zijn. Rechter vindt dit wel een duurzame gemeenschappelijke huishouding en geen mantelzorg relatie. Medehuurderschap wordt toegewezen.

Samenvatting:
Na de 2e afwijzing van Ymere voor medehuurderschap voor zoon, is het advies van Anita de Haan om te gaan procederen.
Ymere stelt dat hij mantelzorger en kind is en dat dit derhalve nooit als duurzame samenleving gezien wordt. Dit standpunt is te kort door de bocht. Er spelen meer factoren mee.
Moeder (89 jaar) en zoon (64 jaar) vroegen om medehuurderschap voor zoon. Ymere weigerde omdat zij ouder en kind zijn en omdat mantelzorg relaties tijdelijk zijn. Rechter vindt dit wel een duurzame gemeenschappelijke huishouding en geen mantelzorg relatie. Medehuurderschap wordt toegewezen

Rechter:
L. van Berkum  
Gemachtigde:
Anita de Haan  
Instantie:
Ymere  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug