Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
7163229  
EBF nummer:
__Z18035  
Datum uitspraak:
26-09-2018  
Titel:
Dringend eigen gebruik voor renovatie afgeketst  
Kern:
H kreeg opzegging dringend eigen gebruik door Rochdale. Procedure wordt niet doorgezet. H stemt in met afstand van zolder en renovatievoorstel.

Samenvatting:
De woning van H en de andere woningen uit het complex dat Rochdale van DuWo heeft overgenomen staat al meer dan 10 jaar op de lat voor renovatie. H wordt nu de huur opgezegd wegens dringend eigen gebruik. Alleen deze H? Andere H uit blok kreeg onlags te horen dat dringend onderhoud niet gaat gebeuren omdat Rochdale over 2 jaar gaat renoveren.
H stemde in met een compensatie van 4000 in ruil voor afstand van zolderberging en renovatie bovenste verdieping. H kan blijven wonen.

Rechter:
C. von meyenfeldt  
Gemachtigde:
Marco Zweers  
Instantie:
kanton  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug