Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
6614832 CV EXPL 18-2455  
EBF nummer:
__Z18006  
Datum uitspraak:
03-09-2018  
Titel:
(on)redelijk aanbod voor kleinere woning na verbouwing. Geen structurele wanverhouding (herenhuisarrest)  
Kern:
vh heeft opgezegd en meent redelijk aanbod te hebben gedaan om kleinere woning na renovatie te gaan huren. artikel 7:274 lid 1 onder d BW

Samenvatting:
Vh heeft huur opgezegd na voorstel tot huren kleinere woning na verbouwing. Belangen van huurder zijn echter dusdanig zwaarwegend dat het aanbod voor het huren van een kleinere woning niet als redelijk wordt beoordeeld, het woongenot van huurder zou achteruit gaan. Niet is van een dringende noodzaak tot (snelle) financiele verbetering gebleken. Dat de huur die huurder betaalt niet kostendekkend is, is in dit verband ook onvoldoende. herenhuisarrest
Het voorgestelde tekort van ruim 4000€ per jaar in exploitatie levert geen structurele wanverhouding op, ivm waardestijging pand, bekendheid van vh met lage huur bij aankoop en niet meerekenen inkomsten bedrijfsruimte in het pand.

Rechter:
Ulrici  
Gemachtigde:
Guido Zijlstra  
Instantie:
rechtbank amsterdam  
Winnaar:
Verhuurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug