Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
16-34873  
EBF nummer:
ASD16031  
Datum uitspraak:
28-09-2017  
Titel:
Vergoeding na renovatie in bewoonde staat niet afhankelijk van tekenen voor oplevering  
Kern:
Na renovatie betaalt verhuurder overeengekomen vergoeding. Huurster hoeft niet te tekenen want werk is nog niet helemaal af.

Samenvatting:
Na renovatie in bewoonde staat heeft huurster recht op € 555 vergoeding. Daarvoor moet zij tekenen dat de woning goed is opgeleverd. Dat is de woning niet. Zij wil niet tekenen. Sg wil niet betalen. Wat Kees betreft kan het bedrag van € 555 dan ook na vernietiging van de voorwaarde, tamelijk eenvoudig opgeëist worden. Kees heeft Stadgenoot al aangeschreven hierop. Stadgenoot weigert uit te betalen. Zij houdt vast aan de eis van handtekening onder de oplevering.

Rechter:
mr E. D. Bonga-Simond  
Gemachtigde:
Kees Oosterwijk  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
huurder  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug