Gerechtelijke uitspraken

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken.

  Terug

Kenmerk (rechtbank)/Zaaknr.:
17-14815  
EBF nummer:
__C17051  
Datum uitspraak:
04-09-2018  
Titel:
Geen toeristische verhuur, wel woningdelen. Geen ontbinding contract  
Kern:
Verhuurder wil huurders weghebben nu ze niet meer jaarlijks € 2700 betalen voor een nieuw contract. Hij beschuldigt ze van toeristische verhuur, maar dat acht de KR niet bewezen.

Samenvatting:
Huurders wonen met twee anderen in een klein pandje aan de Binnen Brouwersstraat 3, 1013 EE. Verhuurder is Hakim Dahmani. Ze kwamen op het spreekuur , omdat hun huurcontract elk jaar verlengd moest worden, en dat kostte €2700. Na advies van !WOON zijn ze daarmee gestopt. Daarop begon vh een huurbeëindigingsprocedure. Huurders zouden aan airb&b zouden doen, en er drie mensen wonen die niet op het huurcontract staan. Deze jonge Spaanse horeca werkers betalen samen €2300 voor eenk kleine woning, die slecht onderhouden is, zonder CV en met twee kamers die zelfs geen mogelijkheid hadden om een kachel te plaatsen. Ze doen in de kleine woning zeker geen airb&b. ‘onderhuur’ tegenover ‘woningdelen’ met wisselende bewoners (jongeren, studenten), omdat anders de huur niet opgebracht kan worden.
KR acht AirBnB niet bewezen en wijst verzoek tot ontruiming af.

Rechter:
E.J. van der Molen  
Gemachtigde:
Peter Commandeur  
Instantie:
Kantonrechter  
Winnaar:
Huurders  
Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel van de uitspraak.
 
  Terug